IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

52 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Panathinaikos 2012-2013, Games, Results, analysis, Interviews
accor6
post Jul 28 2007, 04:48 AM
Post #1

Club Owner

Group: Club Scouts
From: Swine
Member No.: 1,457

Kάτας: Έχω γλυκιές αναμνήσεις από τον ΠΑΟ

28/7/2007 13:07

Ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς και ταλαντούχους πλέι μέικερ που εμφανίστηκαν ποτέ στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνον. Σταμάτησε να αγωνίζεται σε ηλικία 25 ετών, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο και σήμερα, μετά από τρία χρόνια ως προπονητής της Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν, ήρθε ή ώρα για το μεγάλο άλμα, στη θρυλική Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Κάτας, σε συνέντευξή του σε οικονομική εφημερίδα αναφέρεται στον εαυτό του, την Μακάμπι και τον Παναθηναϊκό

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη του Κάτας στον "Κόσμο του Επενδυτή" και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Σωτηρόπουλο

-Μετά από όσα πέρασες, πώς βρήκες το κουράγιο να επιστρέψεις στο μπάσκετ;

Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να γίνω προπονητής όταν έπαιζα, αλλά το μπάσκετ τελείωσε πολύ νωρίς για μένα. Ένας φίλος, ο μάνατζερ της Γκαλίλ Ελιόν, με... έψηνε να δοκιμάσω. Στην αρχή το απέρριπτα, αλλά μια μέρα είπα «γιατί όχι!». Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθούσα να ξεχάσω το μπάσκετ και να το αφήσω πίσω μου, αλλά τελικά το αγαπάω. Κυλάει στο αίμα μου! Δέχθηκα την πρόταση της Γκαλίλ, μιας ομάδας με νέα παιδιά, που ήταν ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσω και στην πορεία είδα πως μπορώ να ανταποκριθώ στην πρόκληση και να τα καταφέρω.

-Τι σ' αρέσει περισσότερο στην προπονητική;

Το γεγονός ότι μπορώ να επηρεάσω το παιχνίδι από τον πάγκο περισσότερο απ’ όσο φανταζόμουν. Παίρνεις τόσες αποφάσεις σε καθεστώς πίεσης και με την αδρεναλίνη στα ύψη, που είναι συναρπαστικό. Βλέπεις τη δουλειά που κάνεις κάθε μέρα, αποτυπωμένη στο παιχνίδι. Επιπλέον το να προπονείς νέους παίκτες έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, γιατί πρέπει πέρα από το μπάσκετ να δουλέψεις στην ψυχολογία και τον χαρακτήρα τους.

-Ήσουν φύσει επιθετικός παίκτης. Έχεις την ίδια φιλοσοφία ως προπονητής;

Το νορμάλ θα ήταν ότι αν ήσουν καλός επιθετικός, θα σκέφτεσαι το ίδιο ως προπονητής. Για μένα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Μ’ αρέσει η επίθεση, αλλά η άμυνα είναι πολύ σημαντική ακόμα κι όταν παίζουμε γρήγορα και το σκορ πάει ψηλά. Δείτε τη Μακάμπι του Σάρας, του Πάρκερ, του Βούισιτς και του Μπαστόν που πήρε το Ευρωπαϊκό. Κέρδισαν πολλά ματς χάρη στην άμυνά τους και ήταν εξίσου αποτελεσματικοί και στην επίθεση.

-Ένιωθες έτοιμος για το μεγάλο άλμα στη Μακάμπι ή το είδες ως μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να αφήσεις;

Σ’ όλη μου την καριέρα από μικρό παιδί, ένιωθα τρομερή αυτοπεποίθηση, όποιος και να ήταν ο αντίπαλος. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Αυτό που θέλω να έχω με το μέρος μου είναι και η τύχη! Ξέρεις κάποιοι μπορεί να λένε, «Α... αυτός δεν έχει εμπειρία», αλλά αυτά είναι βλακείες. Σίγουρα η πείρα είναι σημαντική για όλους. Με την πάροδο του χρόνου βελτιώνεσαι και ελπίζω ότι σε δέκα χρόνια θα είμαι καλύτερος προπονητής! Όμως ο Ομπράντοβιτς, ο Μεσίνα κι άλλοι μεγάλοι προπονητές ξεκίνησαν νέοι.

-Νιώθεις έτοιμος και καλά προετοιμασμένος για τη Euroleague; Η Μακάμπι έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί...

Σου είπα, πιστεύω σε μένα. Και να ξέρεις ότι η πίεση που υπάρχει εδώ δεν υπάρχει πουθενά. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, παρ’ ότι το μπάτζετ της Μακάμπι δεν είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Ο στόχος είναι το Final-4 και αυτό είναι που πρέπει να πετύχουμε. Οι φίλοι μου, οι οπαδοί κι όλοι εδώ αυτό μου ζητάνε και πρέπει να ζήσω μ’ αυτό. Ελπίζω ότι θα λειτουργήσω ως προπονητής, όπως ήμουν και ως παίκτης: σε συνθήκες πίεσης, έβγαζα τον καλύτερό μου εαυτό!

-Η μέρα που ανακοίνωσες την αποχώρησή σου ήταν και η χειρότερη της ζωής σου;

Όλο αυτό δεν έγινε σε μια μέρα. Προσπάθησα να το παλέψω, αλλά δεν το απέφυγα. Μπορώ να σου πω ότι όταν τη μέρα που το ανακοίνωσα επίσημα, παρ’ ότι ήμουν φορτισμένος συναισθηματικά, ένιωσα τεράστια ανακούφιση.

-Κατάφερες να σκοτώσεις τον παίκτη μέσα σου;

Όχι, αυτό είναι δεδομένο, παρ’ ότι δεν είχα συγκεκριμένα όνειρα για την μπασκετική μου καριέρα. Θα μπορούσα να παίξω στο ΝΒΑ, να κερδίσω κι άλλη φορά το Ευρωπαϊκό... Αλλά ξέρεις κάτι, ρε φίλε! Σταμάτησα πολύ νέος, δεν ήμουν ούτε 26 χρονών! Θα ήθελα να δω τι παίκτης θα ήμουν στα 30 μου, πόσο θα είχα βελτιωθεί και πόσο καλός θα ήμουν. Και αυτό με σκοτώνει! Ακόμα και σήμερα, ονειρεύομαι να ξαναπαίξω μπάσκετ, γιατί αυτά θα ήταν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου.

-Οπότε, να μη σε ρωτήσω πώς νιώθεις πιο άνετα, με τα αθλητικά ή με το κουστούμι;

Όχι. Νομίζω ότι ξέρεις την απάντηση...

-Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι;

Δεν μ’ αρέσει να σκέφτομαι έτσι. Φυσικά θα έκανα άλλα πράγματα, όχι γιατί πιστεύω ότι έκανα λάθος, αλλά γιατί τώρα πια ξέρω ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελα. Αλλά τις αποφάσεις που παίρνεις, πρέπει να τις κρίνεις εκείνη τη στιγμή κι όχι εκ των υστέρων, βάσει αποτελεσμάτων. Τότε, έκανα αυτό που έκρινα σωστό και καλύτερο για μένα. Το ίδιο είναι και η προπονητική. Κάποιες φορές με τις αποφάσεις μου κερδίζω ή χάνω ένα ματς. Αλλά όταν πάω σπίτι, σκέφτομαι αν ήταν η σωστή απόφαση σε εκείνο το σημείο που την πήρα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό!

-Από τον Παναθηναϊκό τι ανάμνηση έχεις;

Γλυκιά. Εκείνη η χρονιά ήταν απολαυστική. Πήραμε το Ευρωπαϊκό κι εγώ έπαιξα για τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Ανυπομονούσα να συνεχίσω μαζί του και την επόμενη χρονιά, αλλά εκεί σταμάτησαν όλα.

-Πολλοί λένε πως ο Παναθηναϊκός του 2000 στη Θεσσαλονίκη ήταν ο καλύτερος των τελευταίων ετών. Συμφωνείς;

Δεν ξέρω, ίσως. Σίγουρα πάντως ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών στην Ευρώπη και κυριάρχησε παντού. Πέρα από το ταλέντο, οι σχέσεις ανάμεσα στους παίκτες ήταν κάτι το εκπληκτικό. Όλη η χρονιά ήταν σαν να ζούσα ένα όνειρο και γι’ αυτό ο τελικός της Θεσσαλονίκης θα μου μείνει αξέχαστος.

-Ως προπονητής έχεις κάποιο πρότυπο;

Ο καλύτερος προπονητής για τον οποίο έπαιξα είναι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Πήρα πολλά από εκείνον, αλλά δεν μπορώ να είμαι ακριβώς σαν κι αυτόν ως προπονητής και για να σου πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει η πιστή αντιγραφή. Πιστεύω ότι πρέπει πρώτα απ’ όλα να είσαι ο εαυτός σου. Ωστόσο, αναγνωρίζω πως έχει επηρεάσει και έχει διαμορφώσει ένα κομμάτι μου. Το ίδιο έχει κάνει και ο Γκέρσον, αλλά και άλλοι προπονητές που συνεργάστηκα και δεν είναι γνωστοί.

-Μια που το έφερε η κουβέντα, περίμενες ότι ο Γκέρσον θα περάσει μια τόσο δύσκολη πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό;

Είναι πολύ καλός προπονητής και το έχει αποδείξει. Όταν δεν επιτυγχάνεις απόλυτα τον στόχο σου, δεν σημαίνει αυτόματα ότι δεν είσαι και καλός προπονητής. Οι καταστάσεις, το timing και πολλοί άλλοι παράγοντες παίζουν τον ρόλο τους. Δεν είναι κι εύκολο πράγμα να είσαι κόουτς του Ολυμπιακού, ειδικά μετά την παντοκρατορία του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και αυτό δεν διευκολύνει τα πράγματα.

-Εν κατακλείδι, τι εύχεσαι στον εαυτό σου για τη νέα σεζόν;

Δεν θα σου πω για τίτλους και τέτοια πράγματα, δεν είναι το στιλ μου. Θέλω να πάω όσο ψηλότερα μπορώ με την ομάδα, αλλά πρώτα απ’ όλα να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ και να ξανακάνουμε συναρπαστικά τα βράδια της Πέμπτης στη Νόκια Αρίνα για τους οπαδούς μας.

--------------------

Go to the top of the page

+Quote Post
accor6
post Jul 30 2007, 12:44 PM
Post #2

Club Owner

"Πήγα στην κορυφαία ομάδα που εμπνέει σεβασμό"

Ο Άντρια Ζίζιτς, στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των πρωταθλητών, τόνισε πως πήγε στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα καταφέρει να κατακτήσει τίτλους, κάτι που δεν είχε μπορέσει να πετύχει στον Ολυμπιακό. Παράλληλα, ο Κροάτης αναφέρθηκε και στην αποδέσμευση του από τους Πειραιώτες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν ένα σοκ η ανακοίνωση της αποχώρησης του.

«Όταν αγωνίστηκα εναντίον του Παναθηναϊκού τον περασμένο Ιούνιο στους τελικούς του πρωταθλήματος δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι λίγους μήνες αργότερα θα αγωνιζόμουνα με την φανέλα του, άλλωστε τον Φεβρουάριο είχα ανανεώσει με τον Ολυμπιακό. Όταν έμαθα ξαφνικά ότι δεν ισχύει η συμφωνία μας αυτή έπαθα σοκ, όμως ήλθε ευτυχώς πολύ γρήγορα η πρόταση του Παναθηναϊκού στην οποία είπα αμέσως το ναι, αφού οι άνθρωποι του και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξαν ότι με θέλουν πολύ και τώρα είμαι πανευτυχής που θα αγωνίζομαι πλέον στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης η οποία πέρυσι κατέκτησε τα πάντα»

«Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, εμπνέει σεβασμό και αποτελεί γενικά μία πολύ μεγάλη δύναμη στον χώρο του μπάσκετ κάτι που απέδειξε και την προηγούμενη χρονιά που πήρε όλους τους τίτλους. Με τον Ολυμπιακό δεν κατάφερα να κατακτήσω κάποιο τρόπαιο, τώρα όμως με την μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό θα έχω και εγώ αυτήν την μεγάλη ευκαιρία να πάρω τίτλους. Επαναλαμβάνω ότι είμαι πάρα πού ευχαριστημένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό και που αποτελώ πλέον και εγώ μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας και θέλω να διαβεβαιώσω τον προπονητή μου, την διοίκηση αλλά και τον κόσμο της νέας μου ομάδας ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα μου προκειμένου να κατακτήσει ακόμη περισσότερους τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη», συμπλήρωσε ο Ζίζιτς ο οποίος αυτόν τον καιρό βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του για διακοπές.

Από sportime.gr

--------------------

+Quote Post
accor6
post Aug 27 2007, 08:20 AM
Post #3

Club Owner

Οι στόχοι είναι ίδιοι: Ολα!"

Με την ελπίδα και την ευχή να επαναληφθεί η περσινή επιτυχημένη χρονιά, ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη συγκέντρωση - προπόνηση, ενόψει της νέας περιόδου. Ελειπαν οι 5 έλληνες διεθνείς (Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Χατζηβρέττας, Σπανούλης και Ντικούδης), όχι όμως και ο ενθουσιασμός από τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Πρωταθλητών Ευρώπης, Ζίζιτς, Περπέρογλου και Ουίνστον.

"Είναι κάτι νέο αυτή η χρονιά. Δεν έχει σχέση με την περσινή. Ηρθαν κάποιοι, άλλοι έφυγαν, αλλά ο στόχος του Παναθηναϊκού κάθε χρόνο είναι ίδιος. Να κερδίζει σε όποια διοργάνωση συμμετέχει. Θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Θα δουλέψουμε βήμα βήμα και θα πρέπει να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να καταλάβουν την φιλοσοφία της ομάδα. Φυσικά και έχουν την ποιότητα να μας βοηθήσουν", τόνισε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Από ευχές για υγεία και... ενθουσιασμό, συνοδεύτηκε η πρώτη μέρα του Αντριγια Ζίζιτς στον Παναθηναϊκό: "Εύχομαι να έχουμε υγεία πάνω απ` όλα. Είμαι ενθουσιασμένος που ήρθα στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Να γυρίσουν και οι διεθνείς για να φτιάξουμε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, όπως πέρυσι", δήλωσε ο κροάτης.

Στην βοήθεια του άλλου αμερικανού, Μάικ Μπατίστ, στάθηκε ο Κένετι Ουίνστον: "Εύχομαι μια καλή χρονιά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και να δουλέψουμε σκληρά. Δεν θα έχω πρόβλημα προσαρμογής, γιατί με βοηθάει και ο Μπατίστ".

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και έχω μεγάλη όρεξη για δουλειά", αρκέστηκε να πει ο Στράτος Περπέρογλου.

Ο Φραγκίσκος Αλβλέρτης ήταν εκεί, αλλά δεν προπονήθηκε καθώς ανέβασε πυρετό. Ο αρχηγός δήλωσε: "Ξεκινάει πάλι μία χρονιά με διαφορετικά πρόσωπα αλλά ίδιους στόχους. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα παραμείνει στην κορυφή".

Ο Μάικ Μπατίστ θα βρίσκεται στην Αθήνα την Τετάρτη το πρωί (10.45GR) με απευθείας πτήση από την Ατλάντα.

Στην προπόνηση που έγινε στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ και περιελάμβανε τρέξιμο, πήραν μέρος και 6 παίκτες από το εφηβικό τμήμα. Οι Αντώνης Αντωνόπουλος, Βασίλης Δελής, Γιάννης Ντάφλος, Παναγιώτης Τάγαρης, Αλέξανδρος Γιαμτχάνγκεν και Αρης Ταταρούνης, ο οποίος θα είναι μέλος της πρώτης ομάδας.

This post has been edited by accor6: Aug 27 2007, 08:20 AM

--------------------

+Quote Post
accor6
post Aug 27 2007, 02:40 PM
Post #4

Club Owner

IPB Image

IPB Image

IPB Image

--------------------

+Quote Post
accor6
post Aug 28 2007, 03:57 PM
Post #5

Club Owner

"Παιδί με δυνατότητες"

"Είναι ένα παιδί με προσόντα και δυνατότητες. Τον παρακολουθούμε εδώ και δύο χρόνια και αποτελεί επένδυση για τον Παναθηναϊκό!", αποκάλυψε στο SPORT 24 ο ασίσταντ κόουτς του τριφυλλιού Δημήτρης Ιτούδης αναφερόμενος στον 17χρονο Βούλγαρο Χρίστο Ζαχάριεφ, ο οποίος ξεκίνησε προπονήσεις με τους πρωταθλητές Ευρώπης και εκτός απροόπτου θα ενταχθεί στο ρόστερ τους…

Επί δύο χρόνια, λοιπόν, ο 17χρονος γκαρντ απασχολούσε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, όμως ο πιτσιρικάς από τη Σόφια άφησε τα καλύτερα για το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ εφήβων, στο οποίο η Ελλάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και παρεμπιπτόντως αντιμετώπισε τη Βουλγαρία στη δεύτερη αγωνιστική. Στο συγκεκριμένο ματς, ο Ζαχάριεφ σημείωσε 19 πόντους, απέναντι στην Τουρκία είχε 22, με Ισραήλ 19, με Ρουμανία 26, με Σλοβενία 15 και στην τελευταία εμφάνισή του –μολονότι αγωνιζόταν με διάστρεμμα- φόρτωσε με… 38 πόντους το καλάθι της Ιταλίας!

«Πρόκειται για… καλαθομηχανή λοιπόν;», ρωτήσαμε τον άμεσο συνεργάτη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και εκείνος αποκρίθηκε ότι «είναι ένα παιδί με έφεση στο σκοράρισμα και κυρίως από μακρινή απόσταση. Καλύπτει τις θέσεις 2 και 3 στην περιφέρεια και τον παρακολουθούμε αρκετό καιρό και εγώ και ο συνεργάτης μας Ανδρέας Πιστιόλης. Γενικότερα πρόκειται για έναν νεαρό αθλητή με προσόντα και δυνατότητες και αναμφισβήτητα αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Ακόμη όμως δεν έχει κλείσει τα 17 και θα πρέπει να δούμε πώς λειτουργεί σε συνθήκες με μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες. Λόγω της εθνικότητάς του δεν δικαιούται να αγωνιστεί με το εφηβικό του Παναθηναϊκού, άρα θα πρέπει να διαπιστώσουμε αν και πότε θα μπορέσει να ενσωματωθεί στην πρώτη ομάδα».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Ζαχάριεφ… συμμετέχει σε προπόνηση του Παναθηναϊκού! Το έχει πράξει και ως «θεατής» λίγο καιρό πριν από το Φάιναλ Φορ της Αθήνας, στο οποίο οι Πράσινοι αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. Διαβάστε την ιστορία και θα καταλάβετε. Τον 17χρονο γκαρντ «ανακάλυψε» ο προπονητής της εθνικής Βουλγαρίας Κονσταντίν Παπαζόφ. Ο «Τίτι» όπως είναι το χαϊδευτικό του είναι επιστήθιος φίλος του Ομπράντοβιτς και του Ιτούδη και μάλιστα το Σάββατο (25/ τους τίμησε δεόντως κάνοντάς τους νονούς των παιδιών του!

Το ένα μάλιστα από τα δύο είναι μόλις 4 μηνών, οι γονείς του –αυτό είναι το ανατριχιαστικό- πάσχουν από AIDS και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βουλγαρίας αποφάσισε να το υιοθετήσει προκειμένου να του δώσει την ευκαιρία να μεγαλώσει υπό καλύτερες συνθήκες. Ακόμη πιο τιμητικό για τους δύο συναδέλφους του στον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός ότι το μωρό πήρε το διπλό όνομα… Ντίμιταρ (από το Δημήτρης Ιτούδης) - Ζέλικο!

Ο άνθρωπος αυτός, λοιπόν, ο οποίος αντιλαμβάνεστε τι σχέση έχει με τον Ομπράντοβιτς και τον Ιτούδη, έφερε τον Ζαχάριεφ σε μια προπόνηση του Παναθηναϊκού πριν από το Φάιναλ Φορ και εφόσον εγγυάται για το ταλέντο του η γνώμη του μέτρησε, ώστε ο μικρός να επιστρέψει στην Αθήνα και να αρχίσει να δοκιμάζεται από τους Πράσινους. Αύριο (29/ και μεθαύριο (30/ ο 17χρονος γκαρντ θα περάσει –όπως όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού- από ιατρικές και αιματολογικές εξετάσεις και ανάλογα με την πρόοδο που θα έχει στις προπονήσεις, το τεχνικό επιτελείο των πρωταθλητών Ελλάδος θα αποφανθεί για το μέλλον του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα βαρύγδουπα λόγια περιττεύουν, ωστόσο η δεύτερη θέση στον πίνακα των σκόρερ (με 23,2 πόντους ανά μέσον όρο) του Ευρωμπάσκετ εφήβων πίσω από τον Κώστα Κουφό (26,5) ίσως να αποτελέσει διαβατήριο για τη μετέπειτα πορεία του.

--------------------

+Quote Post
accor6
post Sep 11 2007, 06:02 AM
Post #6

Club Owner

"Ζοτς": Τα θέλω ΟΛΑ!!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην «ΠΡΑΣΙΝΗ»

Για τους αδελφούς Γιαννακόπουλους

«Ποτέ δεν βαριέμαι. Αγαπώ τη δουλειά μου, τον Παναθηναϊκό, την πόλη που ζω και έχω πει 100 φορές ότι οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι με εμπιστεύονται, με εκτιμούν ως άνθρωπο και μου προσφέρουν όσα θέλω για να δουλέψω όπως εγώ νομίζω. Η πρώτη κουβέντα που άκουσα όταν ήρθα πριν από 8 χρόνια στον Παναθηναϊκό ήταν η εξής: Εμείς ζούμε για τον Παναθηναϊκό. Αυτό το έχω κρατήσει. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη καριέρα μου. Τρελαίνονται για αυτό που κάνουν, αγαπούν παράφορα τον Παναθηναϊκό και πάνω από όλα πληρώνουν».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη

«Ο Δημήτρης δεν είναι νορμάλ περίπτωση αθλητή. Είναι σαν μια μηχανή ή ένα αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται βενζίνη. Έχει αποθηκευμένη ενέργεια και δουλεύει ακατάπαυστα 24 ώρες το 24ωρο. Ο Διαμαντίδης δεν σταματά να δουλεύει αλλά είναι πάντα φρέσκος».

Για το «δώρο» του στα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού

«Νομίζω πως έχω δώσει ήδη αρκετά δώρα. Το φετινό θα είναι να δώσω ό,τι έχω μέσα στη καρδιά μου για να κερδίσουμε τα πάντα».

Για τον Ολυμπιακό

«Δεν είμαι από εκείνους που ασχολούνται με τους γείτονες. Εγώ κοιτάω το σπίτι μου. Με ενδιαφέρει τι κάνω εγώ. Πρέπει να σεβόμαστε τη προσπάθεια των αντιπάλων και νομίζω πως τόσα χρόνια αυτό κάνουμε. Ο Ολυμπιακός έφτιαξε και φέτος μια πολύ καλή ομάδα. Η ΑΕΚ θα είναι διαφορετική, όπως και ο Άρης».

Για τον Σισκάουσκας

«Ασφαλώς και είναι έκπληξη διότι όταν υπογράφεις με ένα παίκτη για τρία χρόνια περιμένεις ότι θα τον έχεις στο ρόστερ για τρία χρόνια. Από τον Παναθηναϊκό έχουν φύγει πολλοί παίκτες αλλά συνεχίσαμε. Δεν σταματάμε στον Σισκάουσκας. Και εν πάση περιπτώσει προτιμώ να μιλήσω για τους δύο παίκτες που ήρθαν από τον Πανιώνιο».

Για τον Σπανούλη

«Δεν έχω να πω τίποτα. Ο Βασίλης δεν είναι νέος στην ομάδα. Ξέρει τα πάντα γύρω από τη φιλοσοφία μας. Για μένα μετράει το γεγονός ότι αρκετές ομάδες του έδινα τα διπλά όμως προτίμησε να έρθει στον Παναθηναϊκό.Είχε βάση και λογική η σκέψη του να πάει στο NBA, όπως νομίζω ήταν λογική και η απόφαση του να γυρίσει στον Παναθηναϊκό».

Για τον Αλβέρτη

«Παράδειγμα. Αυτό είναι ο Αλβέρτης. Ένας παίκτης, ένας αρχηγός παράδειγμα. Θα μείνει τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη μαζί μας και θα βοηθήσει την ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο όπως έκανε εδώ και τόσα χρόνια. Ο Αλβέρτης έχει κερδίσει όσα δεν έχουν κερδίσει όλοι οι άλλοι παίκτες στην Ελλάδα»

Για τον Ιτούδη

«Είμαι ευτυχισμένος και περήφανος που έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο και προπονητή σαν τον Δημήτρη. Από την πρώτη στιγμή όλοι τον αφήσαμε ελεύθερο να πράξει αυτό που ήθελε. Θα ήμασταν μαζί του ό,τι και αν επέλεγε. Όμως αρνήθηκε την πρόταση της Τάου. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος πόσο σημαντική είναι η παρουσία του και η απόφαση του. Αυτό ο άνθρωπος αρνήθηκε την Τάου για να μείνει στον Παναθηναϊκό και κάποιοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν την πρόταση. Όσοι το λένε αυτό είναι μαλάκες και γράψ΄ το όπως ακριβώς το λέω! Ο Κερεχέτα καταλαβαίνει πολύ καλά το μπάσκετ και δεν είναι τυχαίο ότι έκανε σαν τρελός για να τον πάρει πρώτο προπονητή».

IPB Image

IPB Image

--------------------

+Quote Post
accor6
post Sep 24 2007, 10:09 PM
Post #7

Club Owner

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Έρχεται ο "Σάρας"!
Η ατάκα του Παύλου Γιαννακόπουλου για το μεγάλο μπαμ που ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ήταν όλα τα λεφτά στην κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Α1! Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο ισχυρός άνδρας των "πράσινων", φέρεται να είπε: "Αύριο τα σπουδαία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει!", ενώ έστειλε μήνυμα σε εχθρούς και φίλους: "ο Παναθηναϊκός παίρνει όποιον παίκτη θέλει και όποτε θέλει.

Στα της κλήρωσης το "αιώνιο" ντέρμπι θα γίνει την 3η αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ.

Βέβαια, η συνέχεια ήταν πολύ πιο... ανάλαφρη, αφού ο Θανάσης Γιαννακόπουλος επιδόθηκε στα... γνωστά πειράγματα με τον Σταύρο Ελληνιάδη. Όταν ο κ. Γιαννακόπουλος είπε στον Σταύρο Ελληνιάδη ότι "ο Παναθηναϊκός παίρνει όποιον θέλει, όποτε το θέλει", ο μάνατζερ του Ολυμπιακού δεν έχασε καιρό και απάντησε: «Συγχαρητήρια για τη μεταγραφή του Τεόντοσιτς. Να μου πείτε πότε θα πηγαίνει ο Ομπράντοβιτς στη Σερβία να στέλνω τον μικρό στο αεροπλάνο»!

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είπε, σχολιάζοντας την κλήρωση και το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής: «Όλοι οι αγώνες είναι ντέρμπι για μας. Αλλωστε κάθε αντίπαλος θέλει να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, ωστόσο μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι γιατί κάνουμε ότι μπορούμε για να τους κάνουμε ευτυχισμένους. Θέλουμε οι ανταγωνιστές μας να πάνε ψηλά για να έχουν αξία οι νίκες του Παναθηναϊκού».

24/9/2007

--------------------

+Quote Post
accor6
post Sep 25 2007, 06:31 PM
Post #8

Club Owner

Πόσες φορές είπατε ότι "νίκησε" φέτος ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό εκτός γηπέδου; Δύο; Εννοείτε, προφανώς, τις περιπτώσεις του Στράτου Περπέρογλου και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους… Ε, κάντε τις τρεις!
Οι άνθρωποι τού Παναθηναϊκού δούλεψαν με απόλυτη μυστικότητα και έδωσαν δυναμικό παρών στην εκδίκαση της έφεσης κατά της ποινής των τριών αγωνιστικών, τις οποίες κουβαλούν ως… προίκα από το περσινό πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα οι "αιώνιοι" αντίπαλοι μάλλον δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε! Αποτέλεσμα;
Θα ήταν λάθος να το πούμε, έστω και αν στο "πράσινο στρατόπεδο" επικρατεί κάτι παραπάνω από αισιοδοξία για τη μείωση σε μία της ποινής.
Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου από το ΑΣΕΑΔ, στο οποίο προσέφυγε ο Παναθηναϊκός. Αν και χωρίς νομικό σύμβουλο, από τη στιγμή που αποχώρησε ο Τάκης Μπαλτάκος, η διοίκηση τού Παναθηναϊκού ήταν και καλά ενημερωμένη (για το πότε ορίστηκε η συνεδρίαση του δικαιοδοτικού οργάνου) και απ' ότι λένε και καλά "διαβασμένη".
Όπως μας είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα η υπερασπιστική γραμμή στηρίχθηκε σε γεγονότα, σε εκθέσεις, αλλά και στη χρονική απόσταση που χωρίζει τα πράγματα και αφαιρεί τις όποιες συναισθηματικές επιταγές. Γιατί, κακά τα ψέματα, διαφορετικό ήταν το κλίμα εκείνη την εποχή, άλλο είναι τώρα, έχοντας μεσολαβήσει αρκετό χρονικό διάστημα.
Αν δικαιωθεί η αισιοδοξία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και αν η ποινή μειωθεί σε μία αγωνιστική, το ντέρμπι των "αιωνίων" δεν θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, αλλά σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, ΜΟΝΟ από οπαδούς του "τριφυλλιού". Ενδεχομένως, αγωνιστικά ο Πίνι Γκέρσον να μην βλέπει ιδιαίτερες αλλαγές ("και πέρυσι με κόσμο τούς κερδίσαμε" είχε πει σε ανύποπτο χρόνο και ίσως να γίνει… προφήτης, τουλάχιστον ως προς το σκέλος της παρουσίας του κόσμου), σε επικοινωνιακό (αλλά και ουσιαστικό) επίπεδο, όμως, ο Ολυμπιακός δέχεται άλλη μια βαριά ήττα.

apo basketblog.gr

--------------------

+Quote Post
accor6
post Sep 26 2007, 08:57 PM
Post #9

Club Owner

Ο καλύτερος όλων των εποχών;

26/9/2007 22:27

Με την απόκτηση του Γιασικεβίτσιους, είναι αλήθεια, ότι ο Παναθηναϊκός μοιάζει αχτύπητος. Τόσοι μεγάλοι παίκτες στην ίδια ομάδα είναι σπάνιο να βρεθούν μαζί και οι συγκρίσεις με τις παλιές «χρυσές φουρνιές» των «πρασίνων» έχουν ήδη αρχίσει. Το Sportime.gr σας παρουσιάζει τις ομάδες του Παναθηναϊκού που κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης και τις συγκρίνει με τη φετινή, μία ομάδα που έχει τα φόντα και το ρόστερ να αφήσει εποχή. Βέβαια, όσο μεγάλες είναι οι προσδοκίες, τόσο μεγάλες είναι και οι ευθύνες. Γιατί, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο Παναθηναϊκός, με ένα ρόστερ που μοιάζει με τη μπασκετική εκδοχή των Galacticos, και με δεδομένο ότι πέρσι πέτυχε το απόλυτο, οτιδήποτε άλλο από το «repeat στο treble», θα είναι τρανταχτή αποτυχία.

Η μοναδική ομάδα στην ιστορία που το έχει καταφέρει είναι η Μακάμπι του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, επομένως ο Σάρας τουλάχιστον, τον ξέρει τον δρόμο…

Σεζόν 1995-1996: Το πρώτο αίμα
Play Maker
Παναγιώτης Γιαννακης
Τζόν Κόρφας
Shooting Guard
Βαγγέλης Βουρτζούμης
Τζαννής Σταυρακόπουλος
Small Forward
Φραγκίσκος Αλβέρτης
Ντομινίκ Ουίλκινς
Power Forward
Χρήστος Μυριούνης
Νίκος Οικονόμου
Center
Στόγιαν Βράνκοβιτς
Μίροσλαβ Πετσάρσκι
Προπονητής: Μπόζινταρ Μάλκοβιτς

Το μπάσκετ έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με πριν από 12 χρόνια, οπότε σε επίπεδο ρόστερ είναι άστοχο να συγκρίνουμε την ομάδα του Ντομινίκ με τη φετινή. Μια ουσιαστική διαφορά είναι ότι σε σχέση με τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που μας απασχολούν, προπονητής το 1996 ήταν ο Μπόζα Μάλκοβιτς, ενώ από το 2000 και μετά τη μπαγκέτα κρατά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κατά τα άλλα, οι ομάδες το 1996 είχαν ένα ρόστερ δέκα ή το πολύ δώδεκα παικτών, σε αντίθεση με τους 14 φετινούς και τους 15 του 2002. Μοναδικό κοινό στοιχείο με το σήμερα δεν είναι άλλος από τη σημαία του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκο Αλβέρτη που ετοιμάζεται για την 18η και τελευταία(wink.gif του χρονιά στον Παναθηναϊκό. Την εποχή εκείνη όλη η ομάδα περιστρεφόταν γύρω από τον Ντομινίκ Ουίλκινς. Καλός ο Σκοτ, σούπερ ο Ντέγιαν και εκπληκτικός ο Σάρας, αλλά σαν τον Ντομινίκ δεν είναι κανένας τους. Με τον Βράνκοβιτς να «σκεπάζει» το καλάθι και να κόβει ότι κινείται μέσα στη ρακέτα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν μια έγνοια λιγότερη στην άμυνα. Ο Γιαννάκης βρισκόταν στην τελευταία του σεζόν, ενώ όλοι περίμεναν το ξεπέταγμα των «μικρών». Του 22χρονου Αλβέρτη και του 23χρονου Οικονόμου. Τα χρόνια πέρασαν και είναι εμφανές ότι οι «πιτσιρικάδες», δικαίωσαν τις προσδοκίες.
Βέβαια, επειδή το πρώτο είναι πάντα πιο γλυκό, εκείνη η κούπα στο Παρίσι, είναι για πολλούς φιλάθλους της ομάδας, η απόλυτη στιγμή του «πράσινου μπάσκετ».

Αν έπαιζαν σήμερα: Οι Galacticos θα είχαν ένα πρόβλημα στον περιορισμό του Ντομινίκ, αλλά η φετινή περιφέρεια είναι απλώς πολύ καλή για να είναι αληθινή. Ακόμα κι αν παραμονεύει ο Στόικο κάτω από το καλάθι…

Σεζόν 1999-2000: Επιστροφή στην κορυφή
Play Maker
Νάντο Τζεντίλε
Οντέντ Κάτας
Γιώργος Καλαϊτζής
Μίκαελ Κοχ
Shooting Guard
Ντέγιαν Μποντίρογκα
Small Forward
Φραγκίσκος Αλβέρτης
Αντώνης Φώτσης
Power Forward
Τζόνι Ρότζερς
Center
Πάτρικ Μπερκ
Ζέλικο Ρέμπρατσα
Προπονητής: Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Αυτή πραγματικά ήταν ομαδάρα! Μέχρι το σχηματισμό του φετινού ρόστερ, η ομάδα του 2000, έμοιαζε πληρέστερη από οποιαδήποτε άλλη. Με τον Μποντίρογκα στα καλύτερά του και τον Ρέμπρατσα να «κάνει ό,τι θέλει» μέσα στη ρακέτα, ο Παναθηναϊκός έφτασε σαν «τρένο» στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Οντέντ Κάτας έκανε τη διαφορά στην περιφέρεια, παρέα με τον Νάντο Τζεντίλε και τον Μίκαελ Κοχ, ενώ ο Αλβέρτης βρισκόταν στην καλύτερη ίσως φόρμα της καριέρας του. Εκτός του «Ζέλε» στη ρακέτα, ο Παναθηναϊκός είχε τον «βράχο» Πάτρικ Μπερκ και το πολύεργαλείο Τζόνι Ρότζερς. Με όλους αυτούς λοιπόν, πώς να χάσει ο Παναθηναϊκός την πρώτη θέση στο βάθρο; Πολλοί προπονητές με τους οποίους έχουμε μιλήσει, αν και τα χρόνια έχουν περάσει, συνεχίζουν να θεωρούν την ομάδα του 2000 ως τον καλύτερο Παναθηναϊκό όλων των εποχών. Μεταξύ μας, τέτοια πληρότητα σε όλες τις θέσεις (με εξαίρεση ίσως έναν τέταρτο ψηλό, ρόλο που ακόμα δεν είχε αρχίσει να παίζει ο Φώτσης) είναι σπάνια σε μία σεζόν.
Μέχρι τη φετινή τουλάχιστον…

Αν έπαιζαν σήμερα: Η μονομαχία του Ντέγιαν με τον Σάρας θα ήταν «όλα τα λεφτά», όπως και αυτή του Ρέμπρατσα με τον Μπατίστ. Στα σημεία όμως, και με τον Ζοτς να κάθεται ανάμεσα στους δύο πάγκους, ο Παναθηναϊκός που ετοιμάζεται για το τζάμπολ στις 20 Οκτωβρίου, είναι πιο γεμάτος και έχει Διαμαντίδη. Αρκεί!

Σεζόν 2001-2002: Ποτέ μην λες ποτέ
Play Maker
Καλαϊτζής Γιώργος
Μουλαομέροβιτς Νταμίρ
Σάντσεθ Πέπε
Σιούτης Γιάννης
Shooting Guard
Κουτλουάι Ιμπραϊμ
Μπαλογιάννης Γιώργος
Μπιούφορντ Ρόντνεϊ
Μποντίρογκα Ντέγιαν
Small Forward
Αλβέρτης Φραγκίσκος
Αλμπάνο Kόρει
Ρότζερς Τζόνι
Φώτσης Αντώνης
PowerForward
Ζούζα Γιούριτσα
Ντάριλ Μίντλετον
Center
Γιαννούλης Γιάννης
Παπαδόπουλος Λάζαρος

Η ομάδα των θαυμάτων του 2002 δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Παναθηναϊκό του σήμερα. Όσα παλαβά τρίποντα και να έβαζε ο Κουτλουάι, όσες φορές κι αν έπαιζε ένας εναντίον όλων ο Μποντιρόγκα και όσους άσσους κι αν έβγαζε από το μανίκι ο Ομπράντοβιτς, οι δύο ομάδες ανήκουν σε διαφορετικό επίπεδο. Ο Παπαδόπουλος έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα και σόκαρε όλη την Ευρώπη με τα χορευτικά του (από τότε έχει τη δική του ξεχωριστή πατέντα), ενώ ο Αντώνης Φώτσης ήταν σαφώς πιο χρήσιμος και πιο ενεργητικός σε σχέση με την ομάδα του 2000. Η περιφέρεια πάντως, με Ντάγιαν, Ίμπο, Μούλα και Σάντσεθ «έβγαζε φωτιές», αν και οι γκαρντ τοθ 2008 είναι πραγματικά από «άλλο ανέκδοτο». Στο ρόστερ υπήρχε και ο Γιαννούλης που δεν έπαιξε στο Final 4 της Μπολόνια λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών, αν και ο γεροΜίντλετον έκανε δουλειά για δύο. Όπως και να έχει βέβαια, το κύπελλο στη Μπολόνια συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο παράσημο του Παναθηναϊκού, καθώς κατακτήθηκε μέσα στην έδρα του αντιπάλου με σαφώς χειρότερη ομάδα, από την αστραφτερή τότε Βίρτους του Τζινόμπιλι

Αν έπαιζαν σήμερα: Ο Παναθηναϊκός του Σάρας και του Διαμαντίδη θα νικούσε, λογικά, εύκολα την ομάδα του Μπόντι και του Ίμπο. Εκτός αν ο Ομπράντοβιτς αποφάσιζε και πάλι να… εκπλήξει ακόμα και τον εαυτό του!

Σεζόν 2006-2007: Η χρονιά του treble
Play Maker
Βούγιανιτς Μίλος
Διαμαντίδης Δημήτρης
Shooting Guard
Μπετσίροβιτς Σάνι
Ντελκ Τόνι
Χατζηβρέττας Νίκος
Small Forward
Αλβέρτης Φραγκίσκος
Παπανικολάου Δημήτρης
Σάκοτα Ντούσαν
Σισκάουσκας Ραμούνας
Power Forward
Μπατίστ Μάικ
Ντικούδης Δήμος
Τσαρτσαρής Κώστας
Center
Γιαβτόκας Ρομπέρτας
Τομάσεβιτς Nτέγιαν

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Πώς να υποτιμήσεις μια ομάδα που σε μία σεζόν κατέκτησε όποια διοργάνωση στην οποία συμμετείχε. Όταν έχεις Διαμαντίδη, Σισκάουσκας, Μπατίστ, Τομάσεβιτς, Μπετσίροβιτς και μάλιστα σε οργιώδη κατάσταση είναι δύσκολο να ηττηθείς από οποιοδήποτε. Ίσως μόνο από τον ίδιο σου τον εαυτό… Ο περσινός Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός και προφανώς δεν περιμένετε εμάς για να το αντιληφθείτε. Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, με παίκτες-ηγέτες που στα δύσκολα, έπαιρναν την κατάσταση στα χέρια τους. Η ουσιαστική διαφορά είναι μία. Ραμούνας Σισκάουσκας. Παίκτη σαν τον Ράμας δεν διαθέτουν φέτος οι «πράσινοι» και το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί να καλυφθεί το κενό του. Από την άλλη, στη περιφέρεια πέρσι υπήρχαν ο Διαμαντίδης, ο Χατζηβρέττας, ο «μισός» Βούγιανιτς, ο πρωτάρης Μπετσίροβιτς και ο τουρίστας Ντελκ. Η διαφορά με τη φετινή ομάδα είναι μάλλον χαώδης. Επειδή όμως, ακόμα είναι Σεπτέμβριος και πριν από τρεις μήνες ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το πρώτο treble της ιστορίας του, καλό είναι να αποδώσουμε τον δέοντα σεβασμό στους «περσινούς» και να περιμένουμε τα κατορθώματα των «φετινών», πριν αποφασίσουμε ποιος υπερτερεί. Πιο πλήρης ο σημερινός Παναθηναϊκός, αλλά ο πλέον επιτυχημένος αυτός της περασμένης σεζόν. Μερικές φορές, τα πάντα κρίνονται από το τελικό αποτέλεσμα, οπότε, υπομονή μέχρι τον Ιούνιο.

Αν έπαιζαν σήμερα: Οι μεν θα εξουδετέρωναν τους δε, οπότε το θέμα είναι το θα έκαναν αυτοί που έφυγαν και αυτοί που ήρθαν. Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους, Ουίνστον, Περπέρογλπου και Ζίζιτς είναι σαφώς καλύτεροι από τους Ξανθόπουλο, Ντελκ, Σισκάουσκας, Σάκοτα και Γιαβτόκας. Τα πάντα θα κριθούν στο «μαγείρεμα» των συστατικών λοιπόν και καλύτερος σεφ από τον Ζοτς, δεν υπάρχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Σεζόν 2007-2008: Galacticos
Play Maker
Βούγιανιτς Μίλος
Διαμαντίδης Δημήτρης
Βασίλης Σπανούλης
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
Shooting Guard
Μπετσίροβιτς Σάνι
Χατζηβρέττας Νίκος
Small Forward
Αλβέρτης Φραγκίσκος
Κένεντι Ουίνστον
Στράτος Περπέρογλου
Power Forward
Μπατίστ Μάικ
Ντικούδης Δήμος
Τσαρτσαρής Κώστας
Center
Άντριγια Ζίζιτς
Τομάσεβιτς Nτέγιαν

Τα έχουν όλα και κοστίζουν. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις πλέον ακριβές ομάδες στην ιστορία, με αγωνιστικό μπάτζετ που φτάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Στην περιφέρεια οι «πράσινοι» δεν έχουν αντίπαλο, ενώ πολλά θα κριθούν από την προσαρμογή του Ουίνστον και του Περπέρογλου προκειμένου να μη φανεί η μεγάλη απώλεια του Σισκάουσκας. Στη ρακέτα, Ντικούδης και Τσαρτσαρής είναι «ανεβασμένοι» από το Eurobasket, o Μπατίστ έρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ενώ ο Ζίζιτς μοιάζει ιδανική προσθήκη. Ο Τομάσεβιτς είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος, αλλά όπως απέδειξε πέρσι, παραμένει ο ευφυέστερος ψηλός στην Ευρώπη μετά τον Βούισιτς. Ο Αλβέρτης επιθυμεί ένα ιδανικό φινάλε σε μία ιδανική καριέρα, ενώ ο Ομπράντοβιτς συνεχίζει να μαζεύει κούπες, βάζοντας στόχο τον Γκομέλσκι.

Με λίγα λόγια: Ο καλύτερος όλων των εποχών; Στα χαρτιά ναι! Στην πράξη, θα τα μάθουμε σε εννιά μήνες…

--------------------

+Quote Post
accor6
post Sep 28 2007, 12:29 AM
Post #10

Club Owner

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=200709...91&spid=227

Το Νο 19 με χρυσά γράμματα

Η συνάντηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με εκπροσώπους του Τύπου ήταν άτυπη και πρόχειρη. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός όμως σχεδιάζει λαμπρή εκδήλωση, όπου ο Λιθουανός άσος θα είναι το κεντρικό πρόσωπο. Στη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν όλα τα εφετινά αποκτήματα των «πρασίνων» (Σπανούλης, Ουίνστον, Ζίζιτς και Περπέρογλου), αλλά και η φανέλα του Παναθηναϊκού. Για χάρη της επετείου των 100 χρόνων, τα ονόματα των 15 παικτών θα αναγράφονται με χρυσά γράμματα στο πίσω μέρος, ενώ θα υπάρχει και σήμα- αναφορά στη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής του συλλόγου. Ο Γιασικεβίτσιους θα αποχωριστεί το αγαπημένο του «13», το οποίο ανήκει στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ από τις επιλογές που έχει- σύμφωνα με πληροφορίες- έχει καταλήξει στο «19» (που πέρυσι φορούσε ο συμπατριώτης του, Ρομπέρτας Γιαβτόκας). Τη Δευτέρα ο χρυσοπληρωμένος «Σάρας» αναμένεται να παρουσιαστεί με το «χρυσό 19» στη φανέλα και εκεί, όπως και οι υπόλοιποι νεοφερμένοι του ΠΑΟ, θα απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

--------------------

+Quote Post
accor6
post Oct 1 2007, 12:41 PM
Post #11

Club Owner

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Βασίλη Σπανούλη. Ανήμερα της λαμπρής παρουσίασης της νέας ομάδας του Παναθηναϊκού, ο διεθνής γκαρντ υπέστη κατά την διάρκεια της προπόνησης θλάση στο πόδι και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για σημαντικό διάστημα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο V-Span δεν θα ακολουθήσει την αποστολή των «πρασίνων» που αναχωρεί την Τρίτη (02/10) για την Κύπρο, προκειμένου να λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά.

--------------------

+Quote Post
accor6
post Oct 1 2007, 12:51 PM
Post #12

Club Owner

Goal" 08:39 1/10
Βρήκε σκάουτερ στο ΝΒΑ!

Ο Παναθηναϊκός οργανώνεται σε όλα τα επίπεδα κι αυτό είναι γεγονός, προκειμένου να μην αφήνει τίποτα στην τύχη και να έχει από πρώτο χέρι όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Οπως έγινε γνωστό, λοιπόν, οι «πράσινοι» πρόσφατα προχώρησαν σε μία ακόμη σημαντική κίνηση, που μαρτυρά τη σωστή τους οργάνωση, αλλά και τα... δίχτυα που απλώνουν στην παγκόσμια αγορά, ώστε να μη μένουν πίσω σε τίποτα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, οι «πράσινοι» προσέλαβαν σκάουτερ για τις ΗΠΑ, προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα και... υπεύθυνα για τα όσα συμβαίνουν κυρίως στο ΝΒΑ (και σε πιθανούς στόχους κάθε μεταγραφικής περιόδου), αλλά και στο κολεγιακό πρωτάθλημα, προκειμένου να παρακολουθείται η εξέλιξη παικτών που πιθανότατα θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά το ΝΒΑ, ο συγκεκριμένος σκάουτερ, ο οποίος γνωρίζει καλά τι ακριβώς ζητά η τεχνική ηγεσία, αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία και νοοτροπία της ομάδας, είναι σε θέση να προτείνει παίκτες, αλλά και -πολύ περισσότερο- να... ενημερώνει για την κατάσταση παικτών οι οποίοι έχουν ήδη προταθεί.Μέσα από αυτή τη διαδικασία, λοιπόν, οι «πράσινοι» απλώνουν τα... πλοκάμια τους παντού και δεν αφήνουν τίποτε στην τύχη.

--------------------

+Quote Post
accor6
post Oct 5 2007, 02:12 AM
Post #13

Club Owner

Περπέρογλου: «Έμεινα άναυδος από τον Ομπράντοβιτς»
Διαβάστηκε 1495 φορέςΤελ. ενημ/ση: 05.10.2007 10:49

Υπέροχα νιώθει ο Περπέρογλου.
Η μεταγραφή του το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων. Και αυτό γιατί αφενός το ταλέντο του νεαρού Στράτου Περπέρογλου είναι κάτι που δεν μπορεί να μείνει κρυφό, αφετέρου γιατί βρισκόταν για καιρό στο στόχαστρο του «αιώνιου» αντιπάλου, Ολυμπιακού.

Πριν ακόμα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του «τριφυλλιού», γνώριζε πολύ καλά ότι η καθιέρωσή του σε μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς απαιτούσε υπομονή και σκληρή δουλειά όπως ομολογεί και ο ίδιος, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει την αξία των νέων συμπαικτών του: «Ξέρω πως πρέπει να έχω υπομονή. Πράγμα που... είναι περιττό με τους παίκτες που βρίσκονται γύρω μου και εξελίσσουν την πολύ απαιτητική προπόνηση σε πολύ ευχάριστη και εκπαιδευτική διαδικασία. Ξέρουμε πως η ομάδα έχει πάρα πολλούς ικανούς παίκτες. Ένα πλήρες ρόστερ. Πρέπει να δουλεύουμε όλοι σκληρά, από την αρχή της σεζόν, να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε τους τίτλους που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός».

Όταν η κουβέντα έρχεται στον τεχνικό των πρασίνων, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο 23χρονος σμολ φόργουορντ δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι έχει μείνει έκπληκτος από την προσοχή που δείχνει ο προπονητής στον κάθε παίκτη ξεχωριστά, καθώς και από την οργάνωση που επικρατεί στις τάξεις των «πρασίνων», αφού ο καθένας ξέρει επακριβώς που αρχίζουν και που τελειώνουν τα καθήκοντά του: «Νιώθω υπέροχα. Σίγουρα ο τρόπος που λειτουργεί ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ διαφορετικός από αυτόν που είχα συνηθίσει. Και στις προπονήσεις και παντού. Σε όλα τα επίπεδα. Οι προπονητές μας ασχολούνται επισταμένως με όλους. Δείχνουν επ' ακριβώς τι θέλουν. Εξηγούν τα πάντα. Με λεπτομέρειες. Πάνω στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Στο παρκέ όλοι είναι ίσοι. Ο ρυθμός και η ποιότητα είναι πάρα πολύ υψηλά. Όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα για μένα. Και φυσικά άκρως ενδιαφέροντα. Στον Παναθηναϊκό είσαι μέλος μιας μηχανής, ένα γρανάζι. Έχεις τον ρόλο σου. Ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ελπίζω να τον βρω σιγά σιγά. Το βέβαιο είναι πως θα κάνω ό,τι μπορώ γι' αυτό. Πραγματικά έμεινα άναυδος την πρώτη φορά που τον είδα (σ.σ τον Ομπράντοβιτς) να διακόπτει την προπόνηση, γιατί δεν είδε από κάποιον αυτό που περίμενε, προκειμένου να του το δείξει πώς γίνεται σωστά. Αυτό ήταν επίσης κάτι που δεν είχα ξαναζήσει. Πολύ γρήγορα καταλαβαίνεις κοντά του πως αν εφαρμόζεις ό,τι σου λέει και σου δείχνει στην προπόνηση, βελτιώνεσαι συνεχώς».

Όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα από τα πληρέστερα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, και φυσικά το θέμα που προκύπτει είναι το τι άγχος προκαλείται στους νεαρούς αθλητές. «Σε συζητήσεις που έχουμε κάνει, έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές πως ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ανεξάρτητα από τις αλλαγές και πόσοι μπαίνουν και βγαίνουν σε ένα δεκάλεπτο, ο ρυθμός μπορεί και παραμένει ο ίδιος. Πράγμα που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα, όταν προκύπτει κάποιος τραυματισμός. Γιατί όπως είπε και ο Βασίλης Σπανούλης, αυτό το ρόστερ είναι τόσο πλήρες που αντέχει και περισσότερες από μία απουσίες», επισημαίνει ο Δραμινός άσος συμπληρώνοντας: «Δεν ξέρεις ποιον να πρωτοβάλεις. Σκέφτομαι πολλές φορές πως αν ήμουν στη θέση του κόουτς... θα είχα πρόβλημα. Πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να αποφασίζει για το ρόστερ κάθε βραδιά».

Μιλώντας για την μεγαλύτερη μεταγραφή που πραγματοποίησε ο Παναθηναικός φέτος, τον Σαρούνας Γιασκεβίτσιους, ο Περπέρογλου αναφέρει: «Είναι μέλος του συστήματος. Όπως όλοι αυτή την περίοδο μπαίνει στη φιλοσοφία. Ενσωματώνεται. Βρίσκεται με τους υπόλοιπους και εμείς μαζί του. Είναι, ωστόσο, ιδιαίτερα ευφυής για να ξέρει πώς να προσαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν. Τι χρειάζεται γι' αυτό». Οι εμφανίσεις του Λιθουανού πριν αναχωρήσει για την Αμερική και το ΝΒΑ, έχουν μείνει χαραγμένες στους φίλους του αθλήματος, και φυσικά και στον ίδιο τον νεαρό φόργουορντ: «Διακρινόταν για το πάθος του. Ευχαριστιόσουν να τον βλέπεις κάθε στιγμή. Είναι πολύ εκδηλωτικός και τώρα που έχω αρχίσει να τον γνωρίζω είναι και πολύ φιλικός. Καλό παιδί». Ωστόσο, οι περγαμηνές του πρώην σταρ του ΝΒΑ, δεν τον καθιστούν ανώτερο από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του «γιατί υπάρχουν και οι διεθνείς, όπως και ο Μπατίστ, ο Ουίνστον, ο Ζίζιτς, ο Μπετσίροβιτς, ο Βούγιανιτς και ο Τομάσεβιτς, έτσι;», παρατηρεί ο νεοαποκτηθείς παίκτης των «πρασίνων» και μιλώντας για τα «αστέρια» της ομάδας τονίζει: «Κυριολεκτικά είναι απόλαυση η προπόνηση. Πιστεύω, μάλιστα, πως αποτελεί από μόνη της τον λόγο για να... γεμίζει το γήπεδο με φιλάθλους, στην περίπτωση φυσικά που επιτρεπόταν η προσέλευσή τους. Σκεφτείτε πως στις προπονήσεις βλέπεις 10 εξ αυτών των ποιοτικών παικτών στο παρκέ, ενώ στα ματς... μόνο πέντε τη φορά. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ δυνατός. Και επωφελεί τους πάντες. Μας κάνει όλους καλύτερους».

--------------------

+Quote Post
accor6
post Oct 8 2007, 08:00 AM
Post #14

Club Owner

απο sportfm.gr

Ασφαλίζει τους φιλάθλους του ο Παναθηναϊκός !

Στην απόφαση να ασφαλίζει τους φιλάθλους της, προέβη η ΚΑΕ Παναθηναϊκός! Η παραπάνω, πρωτότυπη, κίνηση αφορά στους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας και θα έχει χρονική ισχύ ως και τέσσερις ώρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «πρασίνων»

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος που ενδιαφέρεται, σέβεται και φροντίζει τους φιλάθλους του και πλέον θα τους ασφαλίζει κιόλας.

Επιτεύχθηκε η συμφωνία με την εταιρία A.I.G GREECE για την ασφάλιση των κατόχων διαρκείας, η οποία θα ισχύει από την στιγμή που θα εισέρχονται στο γήπεδο, κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την παραμονή τους στο γήπεδο μέχρι και 4 ώρες.

Αυτή η νέα παροχή από την ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προς τους φιλάθλους της, οι οποίοι είναι κάτοχοι διαρκείας, θα έχει ισχύ από το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας.

--------------------

+Quote Post
accor6
post Oct 8 2007, 08:54 AM
Post #15

Club Owner

Esti ferneis kosmo sto ghpedo..Gunaikes, oikogeneies kaipaidia!!

A RE PAULO!

--------------------

+Quote Post
accor6
post Oct 21 2007, 04:17 PM
Post #16

Club Owner

90-81: Με κόπο και ιδρώτα

Ο Παναθηναϊκός καρδιοχτύπησε στην πρεμιέρα του στο φετινό Πρωτάθλημα, αλλά γλίτωσε το έμφραγμα, επικρατώντας του ΑΓΟΡ πολύ πιο δύσκολα απ` ό,τι μαρτυρά το τελικό 90-81. Οι πράσινοι δεν είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους, σε αντίθεση με την ομάδα του Ρεθύμνου που μπορεί να έχασε το ματς, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις. Ενδεικτικό το γεγονός ότι στο 36:30``, τρεισήμισι λεπτά δηλαδή πριν από το τέλος του αγώνα, ήταν στο -2 (76-78)! Το ματς διεξήχθη χωρίς την παρουσία οπαδών, καθώς ο Παναθηναϊκός εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής, που κληρονόμησε από την περασμένη σεζόν.

Οι πράσινοι δεν είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους, σε αντίθεση με την ομάδα του Ρεθύμνου που μπορεί να έχασε το ματς, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις. Ενδεικτικό το γεγονός ότι στο 36:30``, τρεισήμισι λεπτά δηλαδή πριν από το τέλος του αγώνα, ήταν στο -2 (76-78)!

Οι κρητικοί έδειξαν νωρίς νωρίς τις προθέσεις τους κι αφού ξεπέρασαν ανώδυνα το καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού (13-5 στα μισά της πρώτης περιόδου), έφεραν το ματς στα δικά τους μέτρα.

Απ` τη μία δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να τρέξουν, δηλαδή να βρουν το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό κι απ` την άλλη δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για το ελεύθερο σουτ (Τόπιτς 10π.), με αποτέλεσμα να κλείσουν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (19-18). Μάλιστα, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, δεν έχασαν το προβάδισμα σε κανένα σημείο του δεύτερου δεκαλέπτου (41-41, 20`), φτάνοντας έως το +4 (37-33, 16`).

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, χωρίς όμως να κατάφερει να αποσπαστεί και να παγιώσει τη διαφορά σε επίπεδα που να του εμπνέουν σιγουριά. Με πρωταγωνιστή τον Ζίζις, προηγήθηκε 60-53 και 62-55 στο 30`, αλλά ο ΑΓΟΡ επανήλθε, μειώνοντας στους 2π. (62-64) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.

Η ομάδα του Στε΄ργιου Κουφού είχε απαντήσεις και όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 10π. (76-66, 34`). Σε τρία λεπτά έτρεξε επιμέρους σκορ 10-2, μείωσε στο καλάθι (76-78), αλλά κάπου εκεί και μπροστά στο φάσμα μια ήττας - σοκ οι πράσινοι αντέδρασαν και "καθάρισαν" μια και καλή το παιχνίδι. Με τους Ζίζιτς και Τσαρτσαρή πήραν προβάδισμα 7π. (85-77) στο 39` και ουσιαστικά έβαλαν τέλος στα όνειρα των
φιλοξενουμένων

IPB Image

IPB Image

IPB Image

--------------------

+Quote Post
accor6
post Oct 24 2007, 06:38 PM
Post #17

Club Owner

PANATHINAIKOS CHAMPS
2000
2002

INTERVIEW: JOHNNY ROGERS

"Panathinaikos leaves a permanent mark"
Having played on 10 different teams in three countries in Europe, reaching Final Fours a total of four times and having played with or against almost every great Euroleague player of his generation has made Johnny Rogers, currently the general manager at Pamesa Valencia in Spain, an expert on European basketball. One of 100 player nominees as Half-Century Heroes in the ongoing 50 Years of European Club Basketball Competitions celebration this season, Rogers knows quite well about the first event being commemorated on Thursday in Athens, Greece: the 2000 and 2002 titles he and Panathinaikos won together. Before his former coach Zeljko Obradovic and former teammates Fragiskos Alvertis and Dejan Bodiroga were honored in Athens, Euroleague.net talked to Rogers about those title teams and more of his experiences with historical figures in European basketball.

http://www.euroleague.net/item/16474

--------------------

+Quote Post
accor6
post Oct 25 2007, 08:22 PM
Post #18

Club Owner

«Τρελός είμαι να φύγω;»

25/10/2007 18:21

Η είδηση της πιθανής μετακίνησης του Σάνι Μπετσίροβιτς στη Μάλαγα προκάλεσε μια σχετική αναταραχή στα «πράσινα» forum στο internet. Μπορεί ο Σάνι να βρίσκεται στην Ελλάδα μόλις ένα χρόνο, αλλά ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδειξε από την αρχή την αγάπη του στον… δεύτερο Σλοβένο που φορά τη φανέλα με το «Τριφύλλι». Παναθηναϊκός και Μπετσίροβιτς συνεχίζουν μαζί λοιπόν με τον Σάνι να προειδοποιεί, μέσω του Sportime.gr. «Όταν βρούμε ρυθμό και δεθούμε μεταξύ μας, θα χαθεί η μπάλα. Και πιστέψτε με. Δεν θ’ αργήσουμε…».

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί την ευρωπαϊκή του περιπέτεια εναντίον της Ρόμα, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του. Οι 12000 φίλαθλοι της ομάδας είδαν τους Πρωταθλητές Ευρώπης να δυσκολεύονται ιδιαίτερα και να αδυνατούν να επιβάλουν το ρυθμό τους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. «Είναι λογικό να είμαστε «μουδιασμένοι» για την ώρα. Στην ομάδα ήρθαν πέντε νέοι παίκτες και χρειάζεται χρόνος να αφομοιωθούν όλα τα συστήματα και να αποκτήσουμε ομοιογένεια. Όταν συμβεί όμως αυτό, και με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο δεν θa αργήσει πολύ,, θα παίξουμε μεγάλο μπάσκετ. Το ρόστερ της ομάδας είναι εκπληκτικό. Ο πάγκος μας είναι πραγματικά πολύ βαθύς. Πιο βαθύς από το συνηθισμένο. Στο χέρι μας είναι να γίνουμε ομάδα και να… χαθεί η μπάλα».

«Ποιον να μαρκάρεις και ποιον ν αφήσεις;»

Ο Σάνι αγωνίστηκε 12 λεπτά εναντίον της Ρόμα σημειώνοντας 9 πόντους, όντας ο κύριος εκφραστής της επίθεσης του Παναθηναϊκού στο πρώτο δέκαλεπτο. Στην τρίτη περίοδο ανέλαβε ο Σπανούλης, ενώ στην τέταρτη «έπιασαν δουλειά» ο Γιασικεβίτσιους και ο Διαμαντίδης. Μπορούν να συνδυαστούν μαζί όλοι αυτοί και να παίξουν το μπάσκετ που ονειρεύεται ο κόσμος του Παναθηναϊκού; «Νομίζω ότι όλη η σεζόν κάπως έτσι θα είναι. Σε ένα δεκάλεπτο εγώ, σε άλλο ο Νίκος (σ.σ. Χατζηβρέττας), σε άλλο ο Μήτσος (σ.σ. Διαμαντίδης), σε άλλο ο Σάρας (σ.σ. Γιασικβίτσιους), σε άλλο ο Μίλος (σ.σ. Βούγιανιτς) και σε άλλο ο Bill (σ.σ. Σπανούλης). Δεν γίνεται κανείς να παίζει 35 λεπτά και να βάζει 40 πόντους. Στον Παναθηναϊκό έχουμε μαζευτεί μερικοί από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης και πρέπει να μάθουμε να παίζουμε όλοι μαζί. Έχουμε ίσως την καλύτερη περιφερειακή γραμμή και είμαστε σε θέση να παίξουμε σπουδαίο μπάσκετ. Προφανώς και είναι δύσκολο να αποδεχτεί ένας παίκτης ότι παίζει λιγότερο, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Όλοι θέλουμε να παίζουμε και όλοι θέλουμε να παίζουμε πολύ. Αυτό δείχνει ότι είμαστε παίκτες με φιλοδοξίες και στόχους. Με την προσθήκη του Σάρουνας και του Βασίλη, πολλές φορές θα παίζουμε με σχήμα τεσσάρων «κοντών» και ενός ψηλού, όπως έγινε και χθες. Πρέπει να μάθω να παίζω «4άρι» φέτος και είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα για ‘μένα… Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε ο καθένας το ρόλο του, αλλά όταν το κάνουμε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους αντιπάλους μας. Ειδικά στην άμυνα. Ποιον να μαρκάρεις και ποιον ν’ αφήσεις;».

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με την αποχώρηση του Μπετσίροβιτς και την πιθανή μετεγγραφή του στη Μάλαγα, έφτασαν μέχρι τον ίδιο το Σλοβένο γκαρντ, που σπεύδει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. «Άκουσα κι εγώ για το ενδιαφέρον της Μάλαγα. Ήταν ένα σενάριο που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι και προήρθε από την ισπανική ομάδα. Επειδή στον Παναθηναϊκό υπάρχουν πολλοί και μεγάλης αξίας γκαρντ, υπάρχουν ομάδες που σκέφτηκαν ότι ο Παναθηναϊκός ίσως θέλει να αποδεσμεύσει κάποιον από εμάς. Προσωπικά ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω. Τρελός είμαι να φύγω από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό; Περνάω πολύ καλά και έχω δεθεί με τον κόσμο. Εκτιμώ πάρα πολύ το γεγονός ότι οι φίλαθλοι στεναχωρήθηκαν όταν άκουσαν τη φήμη για τη Μάλαγα. Πέρσι ήταν για μένα περίεργη χρονιά, όπως και για κάθε νεοφερμένο σε μία ομάδα. Προερχόμουν από τραυματισμό και χρειαζόμουν κάποιο χρόνο προσαρμογής. Φέτος νομίζω ότι όλα είναι καλύτερα. Είμαι ήρεμος και πλέον ξέρω τι πρέπει να κάνω. Το κλίμα μεταξύ μας είναι πολύ καλό. Μπορεί όλοι να θέλουν να παίζουν, αλλά κανείς δεν λειτουργεί εις βάρος του άλλου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό σε μια ομάδα με τόσο μεγάλες προσωπικότητες. Από την πρώτη μέρα που άρχισε η προετοιμασία, κατάλαβα ότι ξεκινά μια σπουδαία σεζόν. Μια σεζόν που πρέπει να τελειώσει, όπως τελείωσε και η προηγούμενη…».

«Φέτος είμαστε πολλοί»

Repeat στο triple crown λοιπόν. Δεν είναι εύκολο, αλλά στον Παναθηναϊκό έχουν οριοθετήσει από νωρίς το μεγάλο τους στόχο. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό το βάρος για μια ομάδα, που από την πρώτη μέρα της αγωνιστικής περιόδου κατεβαίνει στο γήπεδο με την ταμπέλα της ευρωπαϊκής dream team; «Φίλε, ο Παναθηναϊκός είμαστε. Πέρσι πήραμε και τα τρία κύπελλα αι φέτος θέλουμε το ίδιο. Δεν αγχωνόμαστε ούτε νοιώθουμε βάρος. Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο να έχουμε μια χρονιά σαν την περσινή, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Τον τρόπο τον ξέρουμε. Οι φίλαθλοι είναι λογικό να θέλουν κάθε χρόνο τα πάντα. Ειδικά οι φίλαθλοι μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός που κυριαρχεί σε Ελλάδα και Ευρώπη και ξοδεύει τόσα λεφτά κάθε καλοκαίρι. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι. Όμως πρέπει να έχουμε υπομονή, γιατί η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και ακόμα είμαστε στην αρχή. Χρειαζόμαστε χρόνο και μπορεί να επαναλαμβάνομαι, αλλά σε αυτό το επίπεδο, η ομοιογένεια και οι αυτοματισμοί είναι το πιο σημαντικό. Γι’ αυτό και όλοι στην ομάδα λέμε ότι το ταξίδι στην Αμερική έγινε σε κακή εποχή. Σπουδαία εμπειρία, αλλά χάσαμε πολλές προπονήσεις σε κρίσιμο σημείο».

Μπορεί ο Sani Boy να επιμένει ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, αλλά η σεζόν έχει ήδη αρχίσει και το πρόγραμμα των «πρασίνων» μόνο εύκολο δεν είναι. Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει κατά σειρά τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, την Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ (στο ευκολότερο θεωρητικά παιχνίδι της ομάδας), τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, την Παρτιζάν στο Βελιγράδι κα τον Αρη στο ΟΑΚΑ. «Εντάξει, ξέρω ότι όλος ο κόσμος μιλάει για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μετά από όσα έγιναν το καλοκαίρι με τον Σαρούνας είναι λογικό. Τον ήθελε ο Ολυμπιακός, του έκανε πρόταση και αυτός επέλεξε στο τέλος εμάς! Πλάκα θα έχει ο συγκεκριμένος αγώνας πάντως… Γενικά, πιστεύω ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν η φετινή. Εμείς, όπως πάντα, αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όμως συμφωνώ ότι αυτό με τον Ολυμπιακό θα είναι ιδιαίτερο. Πριν έρθω στην Ελλάδα δεν καταλάβαινα γιατί υπάρχει τόση… φασαρία γύρω από αυτά τα ντέρμπι, αλλά πέρσι το ένοιωσα για τα καλά!. Οκτώ φορές παίξαμε μαζί εξάλλου. Δεν ανησυχώ όμως. Όπως σου είπα και πριν, αν δεν είμαι εγώ αυτός που θα βάλει τα κρίσιμα καλάθια, θα είναι κάποιος άλλος. Πέρσι οι λύσεις ήταν λιγότερες, αλλά φέτος.. είμαστε πολλοί!!!».

--------------------

+Quote Post
accor6
post Oct 27 2007, 08:59 AM
Post #19

Club Owner

Xabale kanoume me ton paok sthn Thessalonikh mexri stigmhs...

--------------------

+Quote Post
accor6
post Nov 10 2007, 11:33 AM
Post #20

Club Owner

81-76
ΠΑΟ και ...έρχομαι

Πλέον, του έγινε συνήθεια. Οπως έχει συμβεί σε όλα του τα παιχνίδια έως τώρα, έτσι και σ` αυτό με τον Αρη, ο Παναθηναϊκός έχτισε, γκρέμισε και στο τέλος νίκησε με τη ψυχή στο στόμα. Οι πράσινοι επικράτησαν 81-76 του Αρη στο ΟΑΚΑ, για την 4η αγωνιστική της Α1, αφού πρώτα απώλεσαν διαφορά 13 πόντων. Οι φιλοξενούμενοι, απ` την άλλη, με τον Τσαλδάρη να πετυχαίνει 20 πόντους με 6/9 τρίποντα, διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη νίκη, ωστόσο για 10η σερί χρονιά έμειναν με άδεια τα χέρια σε ματς με τον Παναθηναϊκό.

Α Γ Ω Ν Α Σ
Για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν αρκετό από μόνο του το να περιορίσει τη δράση του φορμαρισμένου Τζέρεμάια Μάσεϊ. Κι αυτό αποδείχθηκε στη διάρκεια του 1ου δεκαλέπτου. Οι Μπατίστ και Ντικούδης, παίρνοντας παράλληλα και βοήθειες, κατάφεραν να βγάλουν εκτός ρυθμού τον αμερικανό, δεν κατάφεραν όμως να βγάλουν ...εκτός αγώνα τον Αρη, καθώς στο άλλο μισό του παρκέ, δηλαδή στην επίθεση του Παναθηναϊκού, ήταν οι μόνοι που απειλούσαν, έχοντας πετύχει τους 14 (από 7 ο καθένας) από τους 18 πόντους της ομάδας τους στο πρώτο δεκάλεπτο (18-16, 10`). Οπως μαρτυρά και το επιμέρους σκορ της περιόδου, καμία ομάδα δεν κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ, με τον Αρη να φτάνει έως το +3 (10-7 & 15-12 - Τσαλδάρης 2/2 τρίποντα) και τον Παναθηναϊκό στο +2 (18-16).

Το σκηνικό άλλαξε στη διάρκεια του δεύτερου δεκάλεπτου, όταν ο Παναθηναϊκός άπλωσε την άμυνά του σε όλο το γήπεδο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το ανοικτό γήπεδο. Με πρωταγωνιστές, λοιπόν, τους Σπανούλη και Ουίνστον, οι πράσινοι έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 22-11, φτάνοντας στο +13 (40-27) του 18`. Στο τελευταίο δίλεπτο του ημιχρόνου ο Αρης κατάφερε απ` τη μία να βάλει φρένο στο ρυθμό των γηπεδούχων και απ` την άλλη να καλύψει ένα μικρό μέρος της διαφοράς, μειώνοντας στους 10π. (43-33, 20`).

Η μίνι αυτή αντεπίθεση των φιλοξενούμενων δεν έμεινε στη ...μέση. Σε όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου ο Αρης φρόντισε να φέρει το ματς στα δικά του μέτρα, δηλαδή να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να τρέξει και κατά συνέπεια να «βρει» εύκολους πόντους και να πάει τις δικές του επιθέσεις στα τελειώματα των 24``. Ετσι, η ομάδα του Χέμπερτ όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει την επαφή της με το σκορ, αλλά και να ισοφαρίσει (54-54, 30`), έχοντας προηγουμένως χάσει και την ευκαιρία να προσπεράσει!

Οι δύο ομάδες, λοιπόν, μπήκαν απ` την ίδια αφετηρία στην τελική ευθεία, με τον Παναθηναϊκό, όπως έχει συμβεί σε όλες του της αναμετρήσεις μέχρι τώρα (σε Ελλάδα & Ευρώπη), να χάνει διψήφια διαφορά. Το σκηνικό, παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πολύ νωρίς ξέφυγε με 5π. (59-54), έμεινε ίδιο μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου, με τον Αρη να μεταφέρει την μπάλα κοντά στο καλάθι και να εκδηλώνει όλες του τις επιθέσεις με τους Μάσεί - Μότολα (62-60, 35`). Το ματς, όμως, σε χρόνο ...ρεκόρ, σε λιγότερο από ενάμισι λεπτό, ξέφυγε από τα όρια του ντέρμπι και γι` αυτό φρόντισαν οι Γιασικεβίτσιους και Μπετσίροβιτς, οι οποίοι (είτε σκοράροντας, είτε πασάροντας) έσπρωξαν τον Παναθηναίκό σε σερί 9-0 (από το 35` έως το 36.30``) για το 71-60.

Απ` το -11 ο Αρης έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Μείωσε στους 7π. (73-66) με γκολ φάουλ του Μάσεϊ και τρίποντο του Τσαλδάρη, ενώ έχασαν «χρυσή» ευκαιρία να μειώσουν στον πόντο, όταν ο Τσαλδάρης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στα 15`` κι ενώ το σκορ ήταν 75-71 υπέρ του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, στα 10`` πριν από το φινάλε, ο Καλαϊτζής μείωσε στους 2π. (78-76), αλλά ο Γιασικεβίτσιους με 2/2 βολές «καθάρισε» μια και καλή το παιχνίδι.

Εσύ σούπερ σταρ: Δήμο Ντικούδη! Έκανε πολύ καλή δουλειά πάνω στον Τζερεμάι Μάσει (ειδικά στοπρώτο δεκάλεπτο), ενώ δήλωσε "παρών" και επιθετικά. Σε 28:22 λεπτά πέτυχε 16π. με 6/8 βολεές, 5/7 δίποντα και 0/2 τρίποντα. Επίσης, μάζεψε 5 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα (εκ των οποίων το ένα σε πλέον κρίσιμο σημείο του αγώνα).

--------------------

+Quote Post

52 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd May 2013 - 01:17 AM