IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Vasiliadis Kostas, Bilbao B.C (ACB Liga)
apostolano
post Nov 3 2009, 06:30 AM
Post #1

Club Shareholder

Group: Club Scouts
From: Tripoli, Lebanon
Member No.: 2,339

Βασιλειάδης: "Aπέδωσε η σκληρή δουλειά"

Ο Κώστας Βασιλειάδης οδήγησε την Ομπραντόριο στην πρώτη νίκη της ιστορίας της στην Α1 και δήλωσε χαρούμενος γιατί μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο Έλληνας φόργουορντ είχε 19 πόντους (4/4 βολές, 0/2 δίποντα, 5/10 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 25 λεπτά συμμετοχής, στο ματς με τη Φουενλαμπράδα και συγκέντρωσε 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, μόλις έναν λιγότερο από τον MVP Ράφα Μαρτίνεθ.

"Το σημαντικότερο για μένα είναι να είμαι χρήσιμος στην ομάδα. Όλοι στην ομάδα και στην πόλη είναι ενθουσιασμένοι για τη νίκη αυτή που την περίμεναν 20 χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί παίξαμε πολύ καλά και απέδωσε η πολύ σκληρή δουλειά που κάναμε όλη την εβδομάδα", δήλωσε ο Έλληνας άσος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑCB.

"Ήταν πολύ σημαντικό το ότι κερδίσαμε έναν από τους πρωτοπόρους και το πετύχαμε παίζοντας πολύ καλή άμυνα και καταφέροντας να σταματήσουμε παίκτες όπως ο Φιτς και ο Μπατίστα, που ήταν εξαιρετικοί από την αρχή του πρωταθλήματος. Πάντα προσπαθώ να βοηθώ την ομάδα, σε κάθε παιχνίδι, κάθε εβδομάδα, η διαφορά είναι πως αυτή τη φορά κερδίσαμε. Ένιωθα πολύ καλά, έπαιξα απελευθερωμένα και το σημαντικό είναι πως μπόρεσα να βοηθήσω να πάρουμε τη νίκη".
Go to the top of the page

+Quote Post
apostolano
post Nov 17 2009, 06:06 AM
Post #2

Club Shareholder

Έλαμψε ο Βασιλειάδης

Άλλη μια ήττα γνώρισε η Ουνικάχα Μάλαγα, που αυτή τη φορά έπεσε... θύμα του Κώστα Βασιλειάδη και της Ξακομπέο (83-66). Ο 25χρονος γκαρντ ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του, με 21 πόντους (6/6 δίποντα, 3/12 τρίποντα).

+Quote Post
apostolano
post Dec 6 2009, 05:50 PM
Post #3

Club Shareholder

«Καθάρισε» ο Βασιλειάδης

Σπουδαία νίκη που τη φέρνει πιο κοντά στο στόχο της παραμονής στην κατηγορία πέτυχε η Ομπραντόιρο στην έδρα της Μπρουέσα για την ενδέκατη αγωνιστική της ACB Liga. Ο Κώστας Βασιλειάδης με δύο βολές λίγο πριν το τέλος σφράγισε τη νίκη των νεοφώτιστων, ενώ συνολικά είχε 12 πόντους (2/2 βολές, 2/4 δίποντα, 2/8 τρίποντα), 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε 36 λεπτά. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη της Ομπραντόιρο και έκτη ήττα για τους γηπεδούχους.

+Quote Post
apostolano
post Dec 14 2009, 06:35 AM
Post #4

Club Shareholder

Υποταγή στον Βασιλειάδη από τη «βασίλισσα»

Στην πρώτη της ήττα στην ACB Liga υποχρέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης η Ομπραντόιρο. Η νεοφώτιστη ομάδα επικράτησε της «βασίλισσας» με 78-68 στην παράταση έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Βασιλειάδη, που είχε 25 πόντους (9/10 βολές, 2/4 δίποντα, 4/8 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 38 λεπτά. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη για την Ομπραντόιρο σε 12 αγώνες, ενώ η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα έρχεται να αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την προσεχή Πέμπτη στο ντέρμπι κορυφής του Δ' Ομίλου της Ευρωλίγκας με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία.

+Quote Post
fro
post Mar 17 2010, 12:43 PM
Post #5

Club Captain

Group: Players
Member No.: 2,037

// 17 March 2010
Kostas Vasileiadis is desperate to play for Greece in international competition again.

The 26-year-old shooting guard played for the Greeks as a youth but hasn't been in the senior squad, yet.

After a 27-point performance at the weekend for Santiago de Compostela outfit Xacobeo Blu:sens, Vasileiadis was named Player of the Week in the ACB.

"The Greek national team is an obsession for me," he said.

"I have always wanted to play in it, for the last four or five years. Injuries have burdened me, but now I feel 100% and I think if I keep playing well for my team, I will be called up for the World Championship."

Greece will take on China, Russia, Ivory Coast, Puerto Rico and hosts Turkey in the Preliminary Round in Ankara.

Vasileiadis was the leading scorer at the U20 European Championship in 2004 for Greece, averaging 25.5 points per contest.

He was also fifth in the tournament in steals (3.1).

Vasileiadis says he is like a lot of other Greek basketball players in that he was inspired as a youngster by the country's most famous player who led the country to EuroBasket gold in 1987.

"I wanted to be like (Nikos) Gallis," he said, "the greatest in Greece. All the boys wanted to be like him."

+Quote Post
apostolano
post Apr 14 2010, 01:35 PM
Post #6

Club Shareholder

His progression and stability every year should be a ticket for the last 15 call-ups of the National team. To me he deserves the place on the final squad as he is much better player in all areas compared to Kalampokis & Tsaldaris

Let's hope we see you back to Olympiakos man, we loved you & we miss your Βρωμοχερο!!! wink.gif

+Quote Post
apostolano
post Apr 26 2010, 06:24 AM
Post #7

Club Shareholder

Η Ομπραντόιρο ακολούθησε τη Μούρθια στη δεύτερη κατηγορία μετά την ήττα από την τέταρτη Βαλένθια με 81-64. Ο Κώστας Βασιλειάδης λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε και πάλι να βοηθήσει την ομάδα του, που υποβιβάστηκε και μαθηματικά.

Υ.Γ: Ξυπνα Γιαννακη και φερτον πισω. Ειναι ευκαιρια τωρα, κατεστρεψες που κατεστρεψες και διωχνεις τον Χαλπεριν τουλαχιστον παρε ενα σουτερ γιατι θα τον δουμε σε κανα βαζελο, οπου δεν εχει προβλημα και ο ιδιος οπως δηλωσε προσφατα. Αρκει να του δοθουν οι ευκαιριες!! ΞΥΠΝΑ ΜΑ...ΚΑ!!!

+Quote Post
apostolano
post May 24 2010, 11:58 AM
Post #8

Club Shareholder

Πέμπτος σκόρερ στην ACB ο Βασιλειάδης

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε στην Ισπανία και ο Κώστας Βασιλειάδης ψηφίστηκε ανάμεσα στους καλύτερους φόργουορντ της ACB ενώ φιγουράρει στην 5η θέση των σκόρερ.

O 26χρονος παίκτης αγωνίστηκε με τον Ομπραντόιρο και αναδείχθηκε πέμπρος σκόρερ της σχετικής λίστας, έχοντας κατά μέσο όρο 16 πόντους.

Αναλυτικά το κείμενο που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του Βασιλειάδη:

"Τέλος κανονικής περιόδου χθες για την ACB, με τον Κώστα να έχει ολοκληρώσει μια εξαιρετική παρουσία στο καλύτερο ομολογουμένως πρωτάθλημα της Ευρώπης, παρουσία που επιβραβεύεται τόσο από τα στατιστικά του, αλλά κυρίως από την ανάδειξή του ως 5ου καλύτερου forward του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, στην σχετική ψηφοφορία που διοργάνωσε η Ισπανική Λίγκα, ο Κώστας κέρδισε σημαντικότατες διακρίσεις, τόσο στην ψηφοφορία των φιλάθλων, που τον ανέδειξαν 2ο MVP της κανονικής περιόδου πίσω από τον Ricky Rubio, αλλά και μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος, μαζί με τους Rubio, Navarro, Vazquez και Lorbek (όλοι της Barcelona). thumbs.gif

Τα τελικά δε αποτελέσματα της ψηφοφορίας, μετά την καταμέτρηση των ψήφων των προπονητών των 18 ομάδων της ACB, των δημοσιογράφων, των αρχηγών των ομάδων και του κοινού, του έδωσαν την 5η θέση στη λίστα με τους καλύτερους forward του πρωταθλήματος, πίσω από τους Navarro (Barcelona), Suarez (Estudiantes), Pete Michael (Barcelona) και Rafa Martinez (Valencia).

Και η στατιστική του όμως παρουσία είναι εξαιρετική. Μετά και την ολοκλήρωση της 34ης αγωνιστικής που έκλεισε την αυλαία της κανονικής περιόδου, ο Κώστας βρίσκεται στην 8η θέση της αξιολόγησης με βαθμολογία 15,6 (1ος ο Splitter), είναι ο 5ος σκόρερ της ACB με μ.ο. 16 π., 6ος στα κλεψίματα με μ.ο. 1,48, 2oς σε εύστοχα τρίποντα (69, μ.ο. 2,76 ανά αγώνα), 7ος στις ελεύθερες βολές με ποσοστό 90,36% και 4ος σε χρόνο συμμετοχής με μ.ο. 30:27'".

+Quote Post
apostolano
post Jul 4 2010, 07:44 AM
Post #9

Club Shareholder

Και ο Βασιλειάδης στην Μπιλμπάο!

Μετά τον Δημήτρη Μαυροειδή, που υπέγραψε την Πέμπτη τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπιλμπάο και ο Κώστας Βασιλειάδης θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη.

Ο 26χρονος σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος πέρυσι πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις στην ACB με τη φανέλα της Ομπραντόιρο (16 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ κατά μέσο όρο), θα παραμείνει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης και μάλιστα, πηγαίνει σε μία από τις πιο φιλόδοξες ομάδες της Ισπανίας.

Το συμβόλαιο του πρώην αρχηγού του ΠΑΟΚ, που έχει κληθεί στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας για το Μουντομπάσκετ, είναι διετούς διάρκειας με οψιόν για ένα ακόμη έτος.

+Quote Post
apostolano
post Aug 18 2010, 06:15 AM
Post #10

Club Shareholder

"Τιμή μου κι ας... κόβομαι"!

Θα πρέπει να ήσουν πολύ μπερδεμένος μπαίνοντας στο παιχνίδι με τον Καναδά και ενώ ο κόοουτς είχε πάρει την απόφαση να χρησιμοποιήσει εσένα, τον Παπανικολάου και τον Παππά σε ένα μόνο παιχνίδι. Αλήθεια, πώς βρήκες το κουράγιο για... πάρτι;

«Περίμενα αυτά τα λεπτά για να μπορέσω να παίξω. Τώρα, το αν είμαι στα πλάνα του προπονητή ή αν με πιστεύει ως παίκτη, μένουν έξω από το μυαλό μου την ώρα του αγώνα. Προσπάθησα, λοιπόν, να είμαι συγκεντρωμένος και με την προτροπή των συμπαικτών μου να κάνω καλύτερα αυτό που μπορώ. Ειδικά οι παλαιότεροι παίκτες μου έλεγαν ‘σούταρε’, ‘δείξε αυτό που μπορείς’ και τους ευχαριστώ για όλη αυτή τη στήριξη. Είτε θα έπαιζα ένα, πέντε ή δέκα λεπτά, ο στόχος μου ήταν να κάνω το καλύτερο. Οι αποφάσεις, όμως, ανήκουν στον προπονητή και είναι αποδεκτές».

-Αισθάνεσαι κάπως άτυχος που οι βασικοί ψηλοί αντιμετωπίζουν τραυματισμούς αναγκάζοντας τον κόουτς Καζλάουσκας να μην επιλέξει –όπως φαίνεται, γιατί ακόμη δεν την έχει ανακοινώσει- περιφερειακό στην τελική δωδεκάδα;

«Υπάρχει ένας κορμός δέκα παικτών, οι οποίοι στελεχώνουν την Εθνική Ανδρών τα τελευταία χρόνια, έχουν μοχθήσει και έχουν φέρει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα. Οπότε είναι δύσκολο να σπάσει αυτός ο κορμός και να μπει κάποιος ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά. Δεν θα χαρακτήριζα, λοιπόν, τον εαυτό μου άτυχο. Εκανα την προσπάθειά μου μέσα από τις προπονήσεις και ειλικρινά νιώθω μεγάλη τιμή που με κάλεσε ο κόουτς και συμμετέχω στην προετοιμασία».

-Γνωρίζουμε ότι ο κόουτς Καζλάουσκας σας είχε ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις πριν από την έναρξη του τουρνουά. Και ότι είχατε δεχτεί ήδη τη "μαχαιριά" πριν από τις δηλώσεις του. Είναι αλήθεια;

«Ναι, μας το είχε πει. Τώρα αν ήταν μαχαιριά, θα σας πω. Για να είμαι ειλικρινής τα περίμενα κάπως αλλιώς τα πράγματα. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο να βλέπεις τον εαυτό σου στην ίδια κατηγορία με κάποια παιδιά που έχουν πολύ ταλέντο, τα εκτιμώ, αλλά έχουν όλα τα χρόνια μπροστά τους. Ο Παπανικολάου και ο Παππάς είναι μόλις 20 ετών, εγώ είμαι 26. Είχα καλή χρονιά στην Ισπανία, αλλά επαναλαμβάνω ότι σέβομαι τις αποφάσεις του προπονητή και αυτός ξέρει καλύτερα τις ανάγκες της ομάδας. Στο κάτω – κάτω δεν το είχα και σίγουρο ότι μετά την εικόνα μου στην ACB θα βρισκόμουν στην προετοιμασία της Εθνικής. Εκανα, πάντως, ό,τι μπορούσα και αν αποχωρήσω –κάτι τέτοιο φαίνεται ότι τελικά θα συμβεί- θα φύγω με το κεφάλι ψηλά».

-Φοβάσαι μήπως αυτή η εξέλιξη σε πάρει από κάτω στο κομμάτι της Εθνικής;

«Καθόλου δεν το φοβάμαι. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Από εκεί και πέρα, με ικανοποιεί το γεγονός ότι έχω ένα καλό συμβόλαιο με το Μπιλμπάο, ο προπονητής μου με περιμένει και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να με πάρει από κάτω. Εχω μπροστά μου μια μεγάλη χρονιά και την περιμένω πώς και πώς. Μακάρι του χρόνου να είμαστε υγιείς, ο προπονητής να με ξανακαλέσει και εγώ να ξαναπροσπαθήσω».

-Υπάρχουν στιγμές που έχεις συλλάβει τον εαυτό σου να λέει «μακάρι και εγώ να ήμουν ένα από αυτά τα καλοκαίρια στην ομάδα και να κατακτούσα ένα μετάλλιο»;

«Αυτή η ομάδα κάθε χρόνο πάει καλά. Διεκδικεί και κατακτά μετάλλια, ανήκει στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου μπάσκετ. Σίγουρα, οι αθλητές που είναι στην ομάδα και κόβονται, το σκέφτονται αυτό και μάλιστα συχνά. Λένε ‘μακάρι να ήμουν και εγώ στο Μουντομπάσκετ ή στο Ευρωμπάσκετ και να επέστρεφα με ένα μετάλλιο στο στήθος’. Από τη στιγμή, που διαφαίνεται όμως ότι δεν θα είμαι στην ομάδα, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου στα παιδιά να κάνουν ξανά την Ελλάδα υπερήφανη».

-Δεν θέλουμε να παρεξηγήσεις την ερώτηση, αλλά υπάρχουν κάποια παιδιά στην Εθνική που πραγματικά θαυμάζεις; Δεν ξέρουμε αν μπορεί να το κάνει αυτό ένας παίκτης με καλώς εννοούμενο εγωισμό όπως εσύ.

«Θαυμάζω όλα τα παιδιά γιατί πρωτίστως είναι πολύ καλοί χαρακτήρες. Το λέω αυτό γιατί θα μπορούσε να έλθει κάποιος από εμάς εδώ και αυτοί οι παίκτες, με τόσους τίτλους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, καθώς και με τόσα χρήματα που έχουν κερδίσει στην καριέρα τους, να τον έχουν στο περιθώριο, να είναι σνομπ απέναντί του. Αυτό δεν συνέβη στην Εθνική ούτε στιγμή. Ούτε ένα παιδί δεν συμπεριφέρεται έτσι. Είναι όλοι μια παρέα και με έβαλαν αμέσως σε αυτή την παρέα. Για αυτό και στο παιχνίδι με τον Καναδά, ένιωσα τόσο καλά και αυτό φάνηκε στα δέκα λεπτά που έπαιξα».

-Θα μπορούσες να ξεχωρίσεις κάποια παιδιά, για τα οποία τρέφεις ιδιαίτερα συναισθήματα;

«Επειδή είμαστε και κοντά στην ηλικία, θα ξεχώριζα τον Βασίλη τον Σπανούλη και τον Νίκο τον Ζήση, οι οποίοι μόχθησαν για να φτάσουν σε αυτό το πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτά τα παιδιά τα θαυμάζω και πρέπει να είναι πρότυπα για τους εκκολαπτόμενους μπασκετμπολίστες».

-Κάτι τελευταίο. Δεδομένου ότι εσύ αγωνίζεσαι στο εξωτερικό, πώς ένιωσες βλέποντας αυτούς τους λίγους οπαδούς να αποδοκιμάζουν τον Βασίλη Σπανούλη σε έναν αγώνα της Εθνικής;

«Ηταν απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Οπως είπε και ο Φώτσης, όλοι οι διεθνείς μοχθούν όλο τον χρόνο και την περίοδο που έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν, έρχονται στην Εθνική Ομάδα και δουλεύουν με στόχο να κάνουν την Ελλάδα υπερήφανη. Δεν είναι καθόλου ωραίο το να βλέπεις 15-20 άτομα –γιατί τόσοι είναι, οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι δεν θα το έκαναν ποτέ αυτό και είδατε την αντίδραση των κανονικών φιλάθλων- να έρχονται με σκοπό να βρίσουν. Αυτοί οι 15-20 άνθρωποι έβαλαν τον Παναθηναϊκό πάνω από όλα και το χειρότερο, πάνω από τον εαυτό τους. Είναι ντροπή».

+Quote Post
apostolano
post Feb 11 2011, 03:44 PM
Post #11

Club Shareholder

Στον Αστερισμο του ΚΩΣΤΑ

sport24.gr

Η Κάχα Λαμποράλ πέταξε στο... καναβάτσο την Μπιλμπάο παρά τη σπουδαία εμφάνιση του Κώστα Βασιλειάδη. Οι "Βάσκοι" επικράτησαν με 76-74 στον προημιτελικό του Copa Del Rey παρά τους 31 πόντους του Έλληνα γκαρντ που ευστόχησε σε 7 τρίποντα, ένα εκ των οποίων πίσω από το κέντρο.

Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη άγγιξε τη νίκη, αλλά στο φινάλε την "πάτησε" από τον Μαρσελίνιο Χουέρτας. Ο Βραζιλιάνος άσος της Βιτόρια πήρε πάνω τους τις τελευταίες φάσεις και έφερε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ο Μπάρατς με βολή έκανε το 75-71 για να μειώσει ο "El Loco" (σ.σ σημαίνει τρελός) όπως τον αποκαλούσε ο Ισπανός σπίκερ με "βομβα" πίσω από τα 6.75.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τη βολή του Πάου Ρίμπας, ο οποίος αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη. Η Μπιλμπάο είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά το μακρινό -και δύσκολο- τρίποντο του Μάρκο Μπάνιτς αν και πήγε αρκετά καλά, δεν βρήκε στόχο.

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 1, Χουέρτας 18, Λόγκαν 3, Τελέτοβιτς 13, Μπατίστα 8, Σαν Εμετέριο 15, Όλεσον, Σόου, Μπάρατς 18, Μπιέλιτσα.

Μπιλμπάο (Κατσικάρης): Ουόρεν 8, Τζάκσον 9, Φίσερ, Βάσκεζ, Μαυροειδής 4, Μπάνιτς, Μουμπρού 12, Ίντες-Σονσέκα, Ερβέλ 10, Βασιλειάδης 31 thumbs.gif , Μπλουμς.

+Quote Post
biancoverde
post Mar 28 2012, 02:56 PM
Post #12

Club Shareholder

Member No.: 1,369

was top scorer with 20 points today against CSKA, Bilbao & Katsikaris brought the series to 2-1.

--------------------
TΡΙΦΥΛΛΑΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΩ
ΟΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ
ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ ΜΑΖΙ
ΜΟΝΑΧΑ ΠΑΟ ΕΣΥ

+Quote Post
hellas719
post Mar 31 2012, 09:27 PM
Post #13

Club Captain

From: New York
Member No.: 34,737

Kosta has been playing very well lately!

--------------------
"You don't have to be perfect, but you have to try very hard, and I did all the time"
-Elena Dementieva

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd May 2013 - 05:46 AM